Avlyst!

 

Ringeriksmaraton 2021 er avlyst: - Vi må tenke fornuftig, og ikke med hjertet.

Tirsdag ble det konkludert med at Ringeriksmaraton 2021 avlyses. - Det er med tungt hjerte, men smittesituasjonen lokalt tilsier at dette er nødvendig.

Det sier Janniche Larssen Bockmann, arrangementsleder og Sissel Skjervum Bjerkehagen, redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Ringerikes Blad eier Ringeriksmaraton, og har arrangert løpet årlig siden 1995. Løpet måtte avlyses i fjor på grunn av pandemien, og ble i år flyttet fra august til september med håp om at det ville gjøre gjennomføringen forsvarlig.

- Arrangementet samler hele regionen, og er både et sportslig og et sosialt arrangement. Hele intensjonen er å samle folk fra morgen til kveld. Det harmonerer dessverre ikke med situasjonen vi står i nå, sier Skjervum Bjerkehagen.

Sammen med Larssen Bockmann har hun den siste uken vurdert fram og tilbake. Løpslege Bernt Ivar Gaarder har deltatt i diskusjonene. I et møte tirsdag er hans råd også klart.

- Medisinsk er det mulig å gjennomføre. Men dette har flere sider. Jeg merker at hjertet mitt gjerne vil arrangere, men fornuften sier nei. Risikoen er økt kontakt både under og etter løpet. Det harmonerer dårlig å gjennomføre dette samtidig som vi anmodes om å redusere sosial kontakt, sier Gaarder.

Tirsdag formiddag var smitterapporten fra Ringerike kommune klar. Den viser at smitten i Ringerike fortsetter å øke, og risikonivået er økt til nivå 5. Kommuneoverlegen konkluderer i sin rapport med at det er utbredt og høyt smittetrykk, der det ikke er mulig å holde overblikk.

Kommuneoverlege Karin Møller oppsummerer slik i sin ukesrapport:
- Vi oppfordrer fortsatt til at alle innbyggere vaksinerer seg - og at alle begrenserantallet nærkontakter og begrenser mobiliteten sin så langt det er mulig. Målet nå er raskest mulig å begrense smittespredningen og unngå en situasjon der kapasiteten og bærekraften i lokalsamfunnet blir truet, heter det i rapporten.

Dette skjer på samme tid som en nasjonalt ser at smittetallene går noe ned, og en er stadig nærmere en gjenåpning av samfunnet. Arrangørene har ventet i det lengste med å ta beslutningen.

- Avgjørelsen er ikke enkel. Vi ønsker å gjennomføre og har lett etter muligheter for å gjennomføre. Nå ser vi at situasjonen lokalt ikke har endret seg til det bedre. Vi risikerer at samlingen av mennesker vil gi et ytterligere økt press på kommunen i en allerede krevende situasjon, sier Larssen Bockmann og Skjervum Bjerkehagen.

Det er lagt ned en enorm jobb i å legge til rette for en god gjennomføring i år. Løypa er lagt om for å redusere smitterisiko, og idrettslagene har forberedt seg godt.

- Dette er ikke forgjeves. Vi har lagt grunnsteiner som vi tror er gull verdt å ha med seg foran neste års Ringeriksmaraton. Arrangementet står sterkt, og vi opplever stor velvilje både ute i befolkningen og hos samarbeidspartnere. Det er et godt grunnlag for å videreføre arrangementet neste år, selv om vi dessverre ikke tar sjansen i år, sier Skjervum Bjerkehagen.

Påmeldte får i dag en e-post hvor de kan velge full refusjon, eller overføre påmeldingen til 20.august 2022. På gjensyn til folkefesten i 2022!

Samarbeidspartnere

Ønsker du å bli samarbeidspartner? Ta kontakt

Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton er blitt en løpefest uten like. Vi i Ringerikes Blad startet festen i 1995. Les mer

Ringeriksmaraton

Siste nytt

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyttig informasjon.