Resultater 1998

Vi vet ikke om det var været eller mer trening som gjorde utslaget, men Ringeriksmaraton i 1998 bød på bedre løpstider enn tidligere. Ikke i helmaraton, men i stafettklassene.

Ringeriksmaraton 1998

Denne gang løp 178 lag. Været var denne gangen bare sånn passe, med truende regnskyer som både før og under løpet, ga fra seg noen småskvetter. Stafettlagene til Hytteplan fra Nord-Østerdal ble løpets hete navn. Både herrelaget og damelaget løp inn til knallsterke løyperekorder. Lagene besto av veltrente ski- og friidrettsløpere, flere med NM-titler. Herre-laget løp på 2.19.40 og damelaget på 2.48.06. I miks-klassen stilte ikke Hytteplan opp. Der vant Buhammer-trimmen fra Hadeland på 2.43.22. Ringerike Friidrettsklubbs herrelag løp inn til 2. plass på den sterke tiden 2.31.43, som er beste tid oppnådd av et lokalt lag i Ringeriksmaraton. Knut Aalien stilte ikke til start i helmaraton, kun i stafetten. I hans fravær ble løpet vunnet av Erik Bjørnstad fra Alta, på tiden 2.43.54. Raskeste dame var Åse Smedhaugen fra Arbeidskontoret på Gjøvik, med tiden 3.36.13. Dette løpet bød ellers på et jubileum for Bjørn Bølgenhaugen, som løp sitt 10. helmaratonløp. Det gjorde han til alt overmål på sin 50-årsdag. Ved målpassering fikk han blomster av arrangøren. - Dette var siste gang for meg, brummet Morten Andersen, noen sekunder etter at den 39-årige RFIK-gutten, med fisketur i Lofoten som oppladning, hadde slitt seg i mål som tredje raskeste løper. Men han stiller nok igjen, med eller uten fisking som oppladning.