Resultater 2007

Det begynner etter hvert å bli vanskelig å finne nye ord og vendinger for å beskrive den suksessen Ringeriksmaraton er, gang etter gang. Det blir stort sett å gjenta seg selv.

Ringeriksmaraton 2007

Deltakerrekord

Denne gangen var det flere deltakere enn noensinne, 1962 i alt. Det er vel bare et tidsspørsmål når antallet bikker over 2000? Også denne gang ble det satt nye løyperekorder. Ikke uventet var det stjernespekkede mix-laget til Hytteplan Stjerne en av rekordsetterne. Her løp det folk som har deltatt og fått medaljer i både OL, VM og EM i langrenn, skiskyting og friidrett, for ikke å snakke om NM. Vi kan nevne bl.a. Anders Aukland, Gunn Margit Andreassen, Gunhild Halle Haugen og Knut Aalien. I denne oppramsingen må vi nesten ta med også drammenseren Tom-Rune Bertelsen, som har 15 NM-gull, et VM-sølv og en VM-bronse - i kickboxing! Nå satser han helst på maraton og enda lengre løp.
Eirik og Robert ”parkerte” langrennsgutta. Ikke ukjente Tord Asle Gjerdalen og broren Gard Filip var nok favoritter tIkke ukjente Tord Asle Gjerdalen og broren Gard Filip var nok favoritter til å ta hjem seieren i parmaraton herrer. Men Eirik Norstrøm og Robert Hansen hadde ganske andre planer. Uten respekt for sine langt mer kjente konkurrenter, løp de begge to så godt at de var over 3 minutter foran Gjerdalens i mål. Ikke rart at Robert var strålende glad og fornøyd da han stormet oppover Storgata i Jevnaker! Robert debuterte i november som ultraløper, og gikk like godt bort og vant Halden Ultra 8 x 10 km i løpet av et døgn. I damenes parmaraton var veteranen Kari Langerud og ungjenta Marte Pedersen fullstendig suverene, og forbedret den gamle løyperekorden med over 10 minutter.

”Løpets gang”, noen profiler

Gudmund Bakke og Fred Harald Nilssen har løpt maraton i godt over 20 år. Gudmund kom i mål i sitt 48. maraton med stil. (Senere på året nr. 49 i Oslo og nr. 50 i New York !). Fred Harald hadde trent seg opp etter hjerteoperasjon tidligere på året, og kom lykkeligvis i mål i fint driv.
Etter flere år med uhell i sin idrettskarriere, både i løping og på sykkel, fullførte endelig Tommy Støa sin første maraton.
Hilde Bye Hybertsen løp 15 km med brist i lårbeinet(!) før hun måtte kaste i håndkleet. Sånn kan det gå når man har høy smerteterskel...
72 år gamle Arne Dahlen løp sitt første maraton i 1994. Han kom i mål i sitt 13. maraton av 13 mulige ! Nevnes må selvfølgelig også Kristoffer Gythfelt som nok en gang fullførte en maraton i en alder av 84 år. Sånt står det virkelig respekt av!

Ringeriksmaraton - et løp med stort mangfold

Det er mange som kunne og burde vært nevnt her, men vi får nøye oss med å gi noen eksempler på mangfoldet i løpet. Juniorjentene fra Ringkollen Skiklubb, som hevdet seg svært så godt, fotball- guttene på 13-årslaget til Tyristubben, Blåbærskogen barnehage, som stilte med tre lag bestående av ansatte og foreldre, familien Olerud med pappa, mamma, sønn og datter som deltok i firmannsstafetten.

Som vanlig stilte Hytteplan og Elixia med mange lag, og vi vet at det er til dels hard kamp om å komme på de forskjellige lagene.

Tilslutt noen ord om stemningen: Den var, som alltid, høy under hele løpet, med atskillige tilskuere langs løypa, som heiet på døtre og sønner, ektefeller og samboere, besteforeldre, tanter og onkler, nieser og nevøer, naboer og venner. Kort sagt: knallsuksess for 13. gang.

Resultatlister

Samarbeidspartnere

Ønsker du å bli samarbeidspartner? Ta kontakt

Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton er blitt en løpefest uten like. Vi i Ringerikes Blad startet festen i 1995. Les mer

Ringeriksmaraton

Siste nytt

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyttig informasjon.