Resultater 2008

Ringeriksmaraton 2008 med ny deltakerrekord. Denne gangen kom det samlede deltakertallet opp i over 2000 og det var ytterst få av dem som stilte som ikke fullførte.

Ringeriksmaraton 2008

Ingen topptider, men en meget spennende avslutning. Kampen om totalseieren på maraton ble meget spennende, og ble ikke avgjort før helt på slutten. Knut Eraker Hole vant klasse 35-39 på 3.01.14, og var dermed fattige 5 sekunder foran vinneren av klasse 20-34, Knut-Harald Semb. På tredjeplass kom vinneren i klasse 40-44, Arne Sørvang fra Jevnaker. To av deltakerne, Olav Engen og Geir Frykholm, syntes nok ikke maraton var langt nok, så etter en spisepause med inntak av en solid pizza, fortsatte de to opp til Tverrsjøstallen og derfra videre gjennom Marka til Sognsvann, en strekning på rundt 9 mil. Dette som et ledd i forberedelsene til et vel 200 km langt løp i England noen uker senere.
Kjempeløp av Svein Inge Buhaug på halvmaraton. Den tidligere storløperen Svein Inge Buhaug har gjort litt av et come-back, og han viste så absolutt gamle takter på halvmaratonstrekningen fra Vik i Hole til vekslingen på Søndre Torv i Hønefoss. Med tiden 1.10.25 var han godt foran første stafettlag, inkludert lagene i eliteklassen! Han leverte pinnen til Jevnakerjenta Åse Klinkenberg, som også gjorde en sterk prestasjon. Men hun greide ikke å holde unna for Kristian Qvenild, som løp i par med Elisabeth Wiga. Men Åse berget annenplassen foran det sterke paret Dorthe foss og Pål Simonsen, sistnevnte med gode plasseringer fra 100 miles terrengløp i USA og Canada.
I damenes parmaraton tok hjemmefavorittene Marte Pedersen og Kari Langerud en overlegen seier, over et kvarter foran toerne. I herreklassen ble det også lokal seier. Robert Hansen, som hadde en del magetrøbbel på sin første etappe, løp likevel så bra at makkeren, Eirik Norstrøm, greide å sikre en solid seier foran to av landets beste ultraløpere, Runar Gilberg og Tero Päivärinne.

Rekordmange stafettlag

Det er stafetten med 8-mannslag som er selve grunnstammen i Ringeriksmaraton, og 2008 var intet unntak i så måte. Hele 204 lag fullførte, de aller fleste med stil og profil. For mange av de lokale lagene som stiller opp, er tidene nokså uvesentlige, her er det viktigste å delta og ha det gøy.
I damenes stafett svarte Hytteplans høyfart jenter til lagnavnet, og de tok da også en klar seier, godt over 10 minutter foran neste lag. I mixklassen tok City Sport en kanskje noe uventet seier blant de 85 lagene som fullførte. Det var tydelig at dette var folk som kunne mer enn å selge sportsutstyr! 2.53.17 forteller at det var godt trente ”selgere” som raste gjennom løypa. Blant de 89 lagene i herreklassen som kom i mål, viste karene fra Elixia at det åpenbart drives med mer enn styrketrening på treningsstudioet. Etter en gnistrende innsats løp laget inn til den tredje beste tiden totalt, 2.29.41. Det var sterkt!

Resultatlister

Samarbeidspartnere

Ønsker du å bli samarbeidspartner? Ta kontakt

Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton er blitt en løpefest uten like. Vi i Ringerikes Blad startet festen i 1995. Les mer

Ringeriksmaraton

Siste nytt

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyttig informasjon.